Lunan näyttelyarvostelut

15.09.2013 Porvoo KR, Tuomari: Valeria Gervais
Tämä on hyvin tasapainoinen narttu jolla on hyvät hampaat ja hyvä pigmentti. Hyvä ylälinja. Hyvät jalat. Kuitenkin on taipumus liikua löysästi edestä ja on ahdas takaa.
Avo EH 1

08.09.2013 Vantaa KR, Tuomari: Esa Ruotsalainen
Mittasuhteiltaan oikea, kapea piirteinen pää, posket saisivat olla voimakkaammat, kookkaat korvat hyvä runko, sopiva raajaluusto. Hyvät kulmaukset ja häntä. Löysät kyynerpäät ja takaraajoissa ulkokierteistä. karva ei parhaimmillaan. Liikkeessä kinnerahtautta ja edessä löysyyttä. tomera esiintyjä.
Avo EH 1

14.07.2013 Hyvinkää KR, Sveitsin koirakenttä, Tuomari: Kirsti Louhi
Rungon mittasuhteiltaan sopusuhtainen narttu, jolla melko hyvä pää. Hyvät etukulmaukset ja hyvä eturinta. Hyvä rintakehän muoto. hyvin asettunut häntä. Hieman pehmeä turkinlaatu. Koira liikkuu hieman vallattomasti edestä ja kinnerahtaasti takaa.
Avo EH

29.06.2013 Hämeenlinna KR, Tuomari: Katarzyna Fiszdon, Puola
Tyypillinen pää. Erinomaiset mittasuhteet. Oikein hyvät välikämmenet, mutta stuu liikkeessä eturaajoilla ristiin ja kääntää takaa ulospäin.
Avo EH 2

19.05.2013 Lahti RN, Tuomari: Fernando Quilis Bonet
2-vuotias. Hyvän tyyppinen. Narttumainen. Hyvä luonne. Hyvä pää, tummat silmät.
Hyvä purenta. Hyvä kaula, hyvät kulmaukset. Hyvä selkä ja takapää. Hyvälaatuinen peitinkarva ja pohjavilla. Liikkuu hieman kinnerahtaasti takaa. Erinomainen.
Avo ERI 3

18.05.2013 Jämsä erikoisnäyttely, Tuomari: Michael Leonard, Irlanti

09.12.2012 Voittaja-12, Tuomari: Leila Kärkäs
Hyvät mittasuhteet omaava, tiivis narttu, jolla voisi olla vielä tummempi pigmentti ja tummemmat silmät. Hyvät korvat ja pään malli. Liikkuu kovin kapealla taka-askeleella ja edestä vispaten. Hyvä sivuliike. Hyvä kaula, ylälinja seka häntä. Hyvä rintakehä, eturinta sekä sivuaskel. Melko hyvä karva. Hyvä käytös. Etu- ja takaliikeiden tulee jäntevöityä.
Nuo EH 2

08.12.2012 Helsinki Winner-12, Tuomari: Tom Mather, Iso-britannia
Sievä pää. Hyvä pigmentti. Hyvä runko. Liian pitkä lanne. Erinomainen turkinlaatu. Liikkuu ok edestä, liian ahtaasti takaa.
Nuo H

08.09.2012 Porvoo KR, Tuomari: Paula Rekiranta
Erittäin hyvän tyyppinen, vielä kevyt runkoinen nuori narttu joka on tänään kesäturkissa. Hyvät rungon mittasuhteet. Oikea pään malli. Valpas ilme. Hyvin kulmautuneet raajat. hyvä luusto. Saisi liikkua pidemmällä askeleella. Turhan korkea etuaskel.
Nuo EH 2

02.09.2012 Helsinki KR, Tuomarikartanon vinttikoirakeskus, Tuomari: Markku Mähönen
Mittasuhteiltaan oikea, mutta kovin kevyt rakenteinen jonka rungon tulisi olla selvästi voimakkaampi. Hyvä pään pituus, hieman pyöreyttä kallossa. Hyvin asettuneet korvat. Hyvä kaula mutta kapea eturinta ja runko. Hyvin kiinnittynyt ja kannettu häntä.  Sivuliikkeissä hyvä askelpituus, mutta edestakaiset liikkeet kovin löysät ja kääntää takakäpäliään ulospäin. Hyvänlaatuinen niukahko karvapeite. Miellyttävä käytös.
Nuo H

18.08.2012 Kouvola KR, Tuomari: Denis Kuzelj
Oikea tyyppi ja koko. Hyvä pää. Moitteeton otsapenger. Riittävän tummat silmät ja pigmentti. Korvien pitäisi kiinnittyä korkeammalle. Moitteeton runko. Hyvin kulamutunut. Liikkeissä takaraajat eivät ole riittävän yhdensuuntaiset. Liian kinnerahtaat.
Nuo ERI 1

15.07.2012 Oulu KV, Tuomari Maria-Marionka Dekaristou, Kreikka
Feminiininen pää. Suloinen ilme, ihanat silmät ja korvat, hyvä kaulan ylälinja ja erinomainen häntä. Oikeat ääriviivat, hyvät kulmaukset, hyvä turkki. Liikkuu hieman ahtaasti takaa.
Nuo ERI 2 SA

08.07.2012 Karjaa KV, Tuomari: Rainer Vuorinen
Sievä, hyvän kokoinen narttu. Kaunis pää ja hieno pigmentti. Kauniit tummat silmät ja hyvät korvat. Kaunis ylälinja ja häntä. Hieman hatarat liikkeet.
Nuo ERI

09.06.2012 Salo KR, Tuomari: Zidy Munsterhielm-Ehnberg
Erittäin hyvä tyyppi ja koko. Ihastuttava pää. Hyvä Purenta. Kauniit tummat silmät. Erinomainen pigmentti. Hyvät korvat. Hyvä takaosa. Hieman suora olkavarsi. Hieman korkea ja leveä etuaskel. Hyvä runko ja häntä. Hyvä karva. Erinomainen luonne. Hyvät sivuliikkeet.
Jun ERI 1

28.04.2012 Lahti KV, Tuomari: Harry Tast
1-vuotias juniori. Hyvin kehittynyt vankka runko. Tässä vaiheessa seisoo ja liikkuu hieman etumatalana. Hyvin narttumainen, kaunis ilmeinen pää. Tasapainoisesti kulmautunut. Oikean mallinen rintakehä. Hyvä häntä. Oikea karvanlaatu ja puhdas väri. Liikkuu takaa hyvin, etuliikkeet epävakaat ja huiskivat.
Jun ERI 2

01.04.2012 Korpilahti RN, Tuomari: Markku Kipinä
Ryhdikäs, feminiininen narttu, jolla hyvä piirteinen pää. Hieman pyöreyttä silmissä. Hyvät korvat, pigmentti ja purenta. Etuasentoinen lapa. Selkälinja saa kiinteytyä. Voimakkaammin kulmautunut takaa. Hyvä häntä. Niukassa turkissa tänään. Tarvitsee lisää kehätottumusta esiintyäkseen ryhdikkäämmin. Askellukseen saisi tulla lisää tasapainoa.
Juk-1 Jun EH

05.02.2012 Keuruu RN, Tuomari: Maija Mäkinen
10kk, iloisesti esiintyvä feminiininen narttu. Energinen. Siro narttumainen pää. Hyvin kiinnittyneet korvat. Hyvät silmät ja purenta, alaleuka saa vahvistua. Musta kirsu, mutta pigmentti huulissa ja luomissa saisi olla parempi. Hyvä kaula. Etuosa voisi olla paremmin kulmautunut ja rintakehä pitempi. Turhan voimakkaasti kulmautunut takaa, seisoo pihdisti takaa. Lupaava turkki. Liikkuu reippaasti, korkea etuaskel saa vahvistua takaliikkeiltään. Erinomainen tempperamentti !
Jun-H

21.01.2012 Turku KV, Tuomari: Annika Ulltveit-Moe, Ruotsi
Oikein kaunis pää. Tummat silmät hyvä pigmentti. Hyvin koottu runko, hyvä häntä. Lupaava turkki. Sopiva luusto. Kun hän tahtoo, hän liikkuu oikein hyvin. Hyvä kaula.
Jun ERI 1


04.12.2011 Voittaja-11, Tuomari: Lilian Christensen, Tanska
Narttumainen. Hyvin rakentunut pentu. Oikein hyvä pään muoto. Oikea purenta. Ok pigmentti. Hyvin kehittynyt runko ikäisekseen. Hyvin kaartuneet kylkiluut. Hyvin kiinnitynyt ja kannettu häntä. Moitteettomat kulmaukset edessä ja takana. liikkuu hyvin vakaasti takaa, vielä vähän nostellen edestä. Oikein hyvä turkin laatu ja puhtaan valkoinen väri.
Pek-1 KP ROP-pentu

13.11.2013 Helsinki, Best In Puppy show, Tuomari: Matti Luoso
Hyvän tyyppinen, hieman pitkärunkoinen narttupentu. Kuono-osa saa vielä voimistua. Oikea purenta. Isot ja pyöreät silmät. Hyvä asentoiset korvat. Hyvä kaulalinja, luusto ja käpälät.Hyvät kulmaukset ja hännän asento. Vielä hieman ahdas edestä. Hieman nousevat etuliikkeet. Hyvä taka-askel. Hyvä esiintyminen.
Pek 1 KP PN-1-pentu VSP-pentu